Pressrelease: ”Vi ser en stor möjlighet att växa och utvecklas i och med detta”

nyheter365_sv

Kommunikationsbyrån 3Kronor säljer contentbyrån nyheter365 till medarbetare i byrån. 
Grundare, vd, och sedan tidigare delägare Johan Rikner har fått sällskap som ägare av Stefan Persson, Björn Forsgren och Peder Hök. 
– För att kunna behålla vår plats som ledande inom native advertising behöver vi vara oberoende. Vi ser en stor möjlighet att växa och utvecklas och med detta steg, säger Johan Rikner.

nyheter365 startades av Johan Rikner och 3Kronor den 1 januari 2012 och arbetar med content marketing – särskilt specialiserade på native advertising.
Contentbyrån har haft en stark tillväxt sedan starten och sysselsätter i dag elva personer, men räknar redan innan årets slut att anställa tre till fem personer ytterligare.

– Lika glad och tacksam som jag är mot 3Kronor för att de vågade satsa på detta i starten, lika glädjande är det att mina kompetenta kollegor går in som delägare i bolaget, säger Johan Rikner.

– Våra system och vår kompetens inom optimering och effektmaximering har varit mycket uppskattade av våra kunder. Det kommer vi att fortsätta arbeta med samtidigt som vi under hösten kommer att lansera flera nya koncept, säger Johan Rikner.

För 3Kronor är det blandade känslor att sälja byrån.
– Det är en väldigt bra verksamhet som vi gärna hade behållit. Men nyheter365 har bättre möjligheter att utvecklas som oberoende contentbyrå och det är kul att få ge medarbetarna den här möjligheten. Vi kommer också att fortsätta samarbeta kring flera gemensamma kunder i framtiden så vi kommer ses mycket ändå, säger Niclas Fröberg, grundare och styrelseordförande i 3Kronor.

Johan Rikner sitter kvar som vd i nyheter365 medan Peder Hök tar över som styrelseordförande.